Grundkurs i Livsmedelshygienkeyboard

Målgrupp: Kursen vänder sig till alla som jobbar med öppna livsmedel och som saknar aktuell hygienutbildning eller som behöver förnyade kunskaper.

Mål: Kursen skall ge grundläggande kunskaper om livsmedelshygien och tar upp följande områden

  • Mikrobiologi – vanligaste mikroorganismernas
    förekomst och egenskaper.
  • Hygien – betydelsen av god hygien och hygieniska
    förhållanden på arbetsplatsen.
  • Kontamineringsvägar – identifiera kritiska punkter
    i livsmedelshanteringen.
  • Matförgiftningar – orsaker, omfattning, kostnader,
    produktansvar och hur man förebygger.
  • Egenkontroll – hur jobbar man med kontrollprogram,
    HACCP och verksamhetsstyrning.
  • Lagstiftning – vem bestämmer och kontrollerar oss?

 

Kursen bygger på livsmedelsverkets och SAMS kursplan för grundkurs i livsmedelshygien. Kursen är uppdelad på två tillfällen om vardera 4 timmar. Efter genomgången kurs och skriftligt prov erhåller deltagarna diplom.